Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Kviečiame mokytis gimnazijos skyriuje!

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras motyvuotus ir ateityje profesiją norinčius įgyti jaunuolius kviečia mokytis gimnazijos skyriuje. Prašymus teikti gali visi, baigę aštuntą klasę. Jūsų dėmesiui – dažniausiai užduodami klausimai apie galimybę jaunuoliams mokytis gimnazijos skyriuje.

  • Baigiu 8 klasę. Ar norint mokytis gimnazijos skyriuje reikės laikyti stojamąjį egzaminą?

Stojamųjų egzaminų nėra, mokslas yra nemokamas, tad pirmyn! Labai svarbu yra motyvacija ir noras vėliau įgyti patinkančią profesiją. Prašymai mokytis Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre teikiami ir priimami jau dabar! Prašymo formą galima užpildyti čia: Priėmimas į I-II gimnazijos (9-10) klasę 2023-2024 m. m. (office.com) arba atvykus pas mus adresu: Statybininkų pr. 39, Klaipėda. Darbo laikas: I-V nuo 8.00 iki 17.00. Atvykti turi vienas iš tėvų/globėjų ir būsimas mokinys.

  • Kokius dokumentus turiu pateikti norint mokytis 9–10 klasėse?

Asmens tapatybės dokumentą;

8 klasės baigimo pažymėjimą;

4 foto nuotraukas;

Sveikatos pažymą (027-1a forma).

  • Kokių dalykų mokysiuosi 9–10 klasėse?

9–10 (I–II gimnazijos) klasėse įgyvendinama Pagrindinio ugdymo programos II dalis, tad dėstomi tokie patys dalykai kaip ir gimnazijose. Tačiau technologijų pamokose turėsite galimybę susipažinti su įvairiomis profesijomis ir jas „pasimatuoti“. Patikusią profesiją galėsite rinktis jau po 10 klasės. Tačiau yra galimybė mokytis ir pagal profesinio mokymo programų modulius - jie yra orientuoti į tuos, kurie nori geriau išmanyti santechnikos ir laivų statybos bei remonto subtilybes.

  • Kas yra profesinių mokymo programų moduliai? 

Modulinės programos yra skirtos tiems, kurie norėtų per 1-3 metus įgyti kvalifikaciją. I-II gimnazijos klasių mokiniams šiuo metu siūlome du modulius. Pasirinkę modulį,  „Pasirengimas santechniniams darbams“,  per porą metų įgusite dirbti santechnikos darbus. Kitas modulis yra skirtas tiems, kurie norėtų statyti ateities laivus. „Laivo korpusų detalių gaminimo“ modulis leis išmanyti laivo detalių gaminimo subtilybes, jaunuoliai išmoks dirbti su kompiuterinėmis programomis, įgis braižybos pagrindų, išmoks žymėti ir markiruoti detales pagal eskizus, šablonus ir brėžinius, atlikti šaltkalviškas detalių apdirbimo operacijas, pagaminti detales naudojantis šaltkalvio įrankiais ir įrenginiais, komplektuoti detales, įvertinti jų kokybės kontrolę. Užbaigę II gimnazijos (10) klasę kartu su pasirinktu moduliu, mokiniai įgyja pagrindinį išsilavinimą ir gauna kompetenciją patvirtinantį pažymėjimą, todėl gali iš karto pradėti darbinę karjerą.

Beje, profesinio mokymo programų modulius gali mokytis kiekvienas besimokantis įprastose gimnazijose. Tai labai patogu, nes vietoj Technologijų pamokų jie gali rinktis mūsų siūlomus modulius. Įprastos pamokos mokykloje tikrai nenukentės, nes mokymosi tvarkaraštis bus individualiai suderintas, profesinėje mokykloje turėsite po kelias pamokas per savaitę. Po dvejų metų moksleiviai gauna kompetenciją patvirtinantį pažymėjimą, kuris suteikia galimybę į norimą profesinę sritį gilintis ir toliau. Kadangi įgytos kompetencijos bus įskaitytos, tolimesnis mokymasis profesinėje mokykloje bus kur kas trumpesnis ir sklandesnis.

  • Ar galėsiu gyventi bendrabutyje?

Deja, kol mokysiesi 9-10 (I-II gimnazijos) klasėse, bendrabutyje gyventi negalėsi. Tačiau baigus 10 klasių, tokia galimybė yra. Bendrabutyje gali gyventi pirmojo kurso moksleiviai,  kurių gyvenamoji vieta yra už Klaipėdos miesto ribų. Tačiau išimtiniais atvejais, pateikus motyvuotą prašymą, bendrabutis gali būti suteikiamas ir klaipėdiečiams. Puiki naujiena – jau netrukus bus atnaujintas centro bendrabutis.

  • Ar galiu tikėtis stipendijos?

Mokantis 9-10 (I-II gimnazijos) klasėse stipendijos nėra mokamos. Stipendijas gali gauti tik pasirinkę profesinio mokymo programų modulius. Stipendijos skiriamos už gerus mokymosi rezultatus, taip pat už dalyvavimą (savanoriškoje ir nevyriausybinių organizacijų, kultūrinėje, sportinėje veikloje), laimėtas prizines, olimpiadose, sportinėse varžybose.

  • Kokios veiklos yra organizuojamos po pamokų?

Mūsų centre gausu sportinių veiklų – šiuo metu yra atnaujinta sporto salė, todėl jaunimas gali žaisti tinklinį, krepšinį, netrukus bus atverta ir treniruoklių sale. Taip pat organizuojami kompiuterinio projektavimo užsiėmimai, norintiems išmokti dirbti su pagrindine architektams ir inžinieriams skirta programine įranga „AutoCad“, trimačiam modeliavimui skirta programine įranga „SolidWorks“. Siūlomi ir viešojo kalbėjimo užsiėmimai, lyderystės mokykla, savipagalbos grupė „Pažink save”. Norintiems išmokti suvirinimo paslapčių, kviečiami į užsiėmimus „Suvirinimo taškas”.

  • Kokios profesijos yra siūlomos baigus 10 klasių?

Baigusiems 10 klasių, siūlome įgyti šias profesijas: jūreivis (mokymosi trukmė – 2 m. ir 3 mėn.), jūrų uosto krovinių logistas (2 m. ir 3 mėn.), laivo elektrikas (2 m. ir 3 mėn.), motoristas (2 m. ir 3 mėn.), laivo keleivius aptarnaujantis darbuotojas (stiuardas), (2 m. ir 3 mėn.), laivo virėjas (2 m. ir 3 mėn.), laivų korpusų surinkėjas (2 m. ir 3 mėn.), laivų sistemų ir įrenginių montuotojas (2 m. ir 3 mėn.), metalo apdirbimo staklių operatorius (1 metai, tik profesija, be vidurinio išsilavinimo), santechnikas (3 metai), suvirintojas (3 metai), šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų montuotojas (2 m. ir 3 mėn.).

 

 

 

Bendraukime

Turite klausimų?

 
Užsuk pas mus pasikonsultuoti

Statybininkų pr. 39, Klaipėda

 
Paskambink telefonu

+370 46 34 18 15

 
Parašyk

info@lindenau.lt

TAVO PRO versija - TAVO rankose!

Profesionalios mokymo bazės, geriausiai apmokamos profesijos, plačios karjeros galimybės!